Over dit blog

Ernst Jan Rozendaal werkt aan een biografie over de popgroep Bløf. In dit blog schrijft hij over zijn vorderingen. In 2012 bestaat Bløf 20 jaar. Een mooi moment om een biografie te publiceren. Van het Fonds Bijzondere Journalistieke Projecten heb ik daarvoor subsidie gekregen. Dat stelt me in staat onafhankelijk te blijven. Ook mijn werkgever, de PZC, draagt bij. Hoewel ik van de band en het management alle medewerking krijg, word ik op geen enkele manier door Bløf betaald. Het moge duidelijk zijn dat ik een liefhebber ben van de muziek van Bløf, maar het is niet de bedoeling dat dit blog een fansite wordt, of het boek een hagiografie. Hoewel ik een categorie nieuws heb aangemaakt, is het niet mijn eerste opzet dit tot dé nieuwssite over Bløf te maken. Als ik aardige nieuwtjes heb, zal ik ze zeker publiceren, maar het is niet mijn intentie te concurreren met nieuwssecties van bijvoorbeeld de sites van Bløf zelf of van Concert at Sea. Het ligt meer voor de hand dat ik hier op nieuws over Bløf ga reageren. Tijdens de periode dat ik aan de biografie werk, houd ik dit weblog bij. Het is niet alleen de bedoeling verslag te doen van het schrijven van een boek, ik hoop dat dit weblog ook een instrument wordt om gegevens te verzamelen. Ik hoop dat de bezoekers van dit blog mij gaan helpen. Ook zij hebben herinneringen aan liedjes en concerten, ze hebben foto's en video's gemaakt. De laatste jaren is het gebruikelijk dat mensen gebeurtenissen vastleggen op hun telefoon - stuur ze zeker toe als je denkt dat ik er iets mee kan - maar ik zou vooral graag foto's aangereikt krijgen van de eerste concerten. En verhalen willen horen van fans van het eerste uur. Dit blog biedt jou de mogelijkheid die aan te bieden en mij om ze te presenteren. Tegen de tijd dat de biografie wordt gepubliceerd is dit weblog hopelijk een onmisbare digitale aanvulling geworden, met een compleet liedjesarchief (het verhaal achter elk nummer), extra reportages en beschouwingen, persoonlijke herinneringen, video's, foto's en - bijvoorbeeld - een trefwoordenregister. Tot dan is het hopelijk een plek waar popliefhebbers graag enige tijd rondkijken.

12 Responses to Over dit blog

 1. Mar says:

  Het is al lang stil hier. Jammer, ik las graag je verhalen over Blof, hun liedjes en optredens.

 2. nicolette says:

  22 april:
  …..Voor Chris!! filmpje probeer ik op favcebook te plaatsen.Het is niet professioneel opgenomen maar wel door diep geraakte fan van Blof.Al jaren ben ik fan en ik voelde mij zo verschrikkelijk vereerd om gister als gast uitgenodigd te zijn in Paradiso.De presentatie van het boek was indrukwekkend,toen Paskal het eerste nummer inzette en dit opdroeg aan Chris voelde ik de eerste ingehouden traan rollen.Tja, ik kon niet anders dan dansen aan de zee op te nemen om het voor altijd vast te leggen.Met boek in tas op weg naar huis.Met een blij hart,want het was geweldig.Vanacht voor het slapen gaan ben ik gaan lezen.Ernst-Jan,het kon niet mooier,wat ben ik blij dat je het boek met Chris bent begonnen.Het heeft een diepe/diepe indruk op mij gemaakt.Dank voor iedereen voor de geweldige middag die ik mee mocht beleven.Op naar de volgende 20 jaar.

  30 april
  tjonge,wat heb je in HIER de geschiedenis van Blof geweldig beschreven.Ik ben al heeeel lang fan maar nu lees ik al die details en hoe het allemaal begonnen en gegaan is…..ik vind het heel erg bijzonder.Het is (zeker ook met al die foto’s)alsof ik erbij ben geweest.Het is volop genieten Ernst-Jan.DANK

  donderdag.3mei
  …..pinkte ik vanmorgen al een traan toen ik bij hoofdstuk kwam waarin je zo beeldend verteld over Paskal en zijn burn-out.Ik weet het nog zo goed en beleef opnieuw mijn eigen strijd van toen.Kom ik op blz 155……alle plekken die je beschrijft ken ik,ik volg de route en de tranen stromen,kon niet stoppen met lezen.Heb al de CD’s en volgde Blof toen al jaren,nu lees ik de geschiedenis opnieuw en mijn bewondering is nog groter dan het al was. Wat ben ik blij met dit boek. Ik moest je dit even zeggen. Het laat mij niet los Ernst-Jan, dank je wel.

  .

 3. Carla says:

  Hoi Ernst Jan,
  Ik heb een optreden van Bløf mogen meemaken op Bonaire. SUPER! Met je voeten in het zand langs de waterkant . Kleine groep mensen (heel veel Nederlanders). De band vlakbij, geen dranghekken en een waanzinnig leuke reaggie uitvoering van Aan de kust. Ik denk dat ik de entree kaartjes nog wel ergens heb.
  Groet,
  Carla

 4. Hoi,
  Wij wachten natuurlijk op de biografie. Maar waar zal Vlaanderen staan ? Onze buren uit Zeeland, Zeeuws Vlaanderen. Wij komen tot Den Haag voor een concert. Natuurlijk ook de kleinere concerten in Vlissingen, Middelburg enz. Eens in Gent gezien, (de vooruit) ….
  BRUGGE dàt is dé plaats. 12 km van de Nederlandse grens, met een uistekend concertgebouw.
  We wachten af, zoals naar Sinterklaas. Een beetje flauw zeker voor zestigers ?

  Mieke en Frans,

 5. Demi says:

  Hey Ernst Jan,
  allereerst wil ik even kwijt dat ik het super vind dat je zoveel werk maakt van deze blog.
  Maar ik las laatst op de facebook pagina van Blof iets over reacties op een aflevering van Blof kijkt terug waarin Bas kennelijk iets zong.
  Dit was de precieze reactie van ze:”Bedankt voor de toffe reacties op BLØF kijkt terug! We hebben ook naar de kritiek geluisterd: binnenkort maken we wat opnames met Bas.”
  Ik vroeg me af over welke Blof kijkt terug dit gaat en dacht dat jij dat misschien wel wist.
  Als je het weet, zou je mij dan de link van deze aflevering willen mailen want ik ben wel benieuwd.

  Liefs,
  Demi

  • Ernst Jan Rozendaal says:

   Hoi Demi,
   Ik zal je nog wel mailen, maar het gaat in ieder geval om de afleveringen die elke week op het Blofarchief verschijnen. Dat zijn video’s. De interviews zijn opgenomen met Peter, Paskal en Norman en de fans missen Bas. Maar Remco Slager, die de afleveringen maakt, gaat het binnenkort goedmaken. Een link naar het Blofarchief staat bij mij in de rechterbalk.

 6. Christien says:

  Hoi Ernst-Jan,

  Ik heb nog de handtekeningen van de jongens, inclusief Chris op een schoen.
  Al jaren weet ik niet wat ik er mee aan moet, maar kan het natuurlijk niet weg doen omdat daar de handtekening van Chris op staat.
  Misschien niet voor jou interessant, maar wie weet kan ik er iemand anders blij mee maken.
  De bewuste schoen staat alleen maar stof te happen.

  groet,

  Christien

 7. Woon alweer bijna 18 jaar in de VS met regelmatig jullie muziek, heerlijk! Gebruik sommige liedjes zelfs in mijn Spinning lessen en heb een paar Amerikanen verliefd laten worden op jullie muziek…ook al verstaan ze het niet. Ben in Middelburg geboren dus een Zeeuws meisje:-)
  Dank je wel voor een stukje Nederland in mijn Amerikaanse leven…hou mijn moedertaal zonder accent door lekker mee te zingen (het liefst in mijn autommet de ramen wijd open)

 8. Welmoed says:

  Hoi Ernst Jan,

  Blof fan van het eerst uur! Nog voordat Naakt onder de Hemel uit kwam ging ik vooral in Goes naar hun optredens. Ze kwamen nog wel eens in mijn stamlroeg La Strada.
  Zo heb ik in 1995 aan Bas de bladmuziek gevraagd van Aan de kust (toen nog alleen zang en piano). Hij had eigenlijk niets op papier maar kon me wel wat toesturen. Mijn adres op een bierviltje en een paar weken later kreeg ik de akkoorden door Bas zelf geschreven toegestuurd! Indien je interesse hebt, kan ik hem wel inscannen voor je. Collectors-item 🙂

  Groetjes,
  Zeeuws meisje.

 9. Freline says:

  Hallo Ernst Jan, ik volg Bløf sinds hun optreden op Elastiekmuziek in Hilvarenbeek in het voorjaar van 2000. De eerste 10 jaar heb ik dus niet meegemaakt maar wellicht ben je toch geinteresseerd in foto’s van met name fanclubdagen.
  Laat t me maar weten als dat zo is en veel succes met het boek!

  Groet, Freline

  • blofblog says:

   Hoi Freline, bedankt. Ik ben zeker geïnteresseerd in foto’s. Als je de aardigste kunt sturen. Ik wil graag een foto-album maken met foto’s van fans. Of die ooit een plekje krijgen in het boek kan ik nu nog niet beoordelen. Maar ik denk dat mensen ze hier ook graag zullen bekijken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *