Het mooiste liedje

Wat is het mooiste liedje dat Bløf ooit heeft gemaakt? Is dat 'Mooie dag', 'Beter', 'Liefs uit Londen', 'Aanzoek zonder ringen', of misschien 'Alles is liefde' - en van die dan de akoestische versie of de elektrische? Ik heb er wel een mening over, maar hier bepaal jij het. Heb je een favoriet Bløfliedje? Schrijf hieronder in een reactie welk liedje dat is en waarom.

144 Responses to Het mooiste liedje

 1. Ilse says:

  Zéker een zeer moeilijke keuze, maar voor mij zal het dan snel gaan om nummers als:
  Barcelona
  De mooiste verliezers
  Lieveling
  Harder dan ik hebben kan
  Vallende engel
  Deze nummers hebben mij en mijn moeder/zusje erg geholpen de dood van mijn vader te verwerken. Nog laat ik bij het horen van deze nummers regelmatig een traan lopen.

  nummers als
  Liefs uit londen
  misschien niet de eeuwigheid
  donker hart
  en eigenlijk vooral een album als umoja zijn pure passie. dat hoor je bij iedere noot die gespeeld wordt, alles is raak!

 2. marieke says:

  BLØF heeft zo veel mooie muziek gemaakt dat ik niet kan kiezen. Toch hebben sommige teksten een streepje voor. Mijn top 3.

  1 Omarm me
  2 Was je maar hier
  3 Zo stil
  4 Dansen aan zee ( omdat een top 3 echt onmogelijk is)

  Paskal Jakobsen heeft een van de mooiste stemmen ter wereld. Wat een gelukkig mens moet je zijn als hij persoonlijk voor je zingt.

  • Rob says:

   ….je favoriete nummer aanzetten. Doe je ogen maar dicht. Je hart luistert al. Weet maar, ik mag gelukkig zijn. Hij zingt ook voor mij..

 3. Lia says:

  Mooie Dag….by far…kippenvel.
  Voor altijd een herinnering aan pap…

 4. Paul de Vries says:

  Welkom thuis.
  Omdat ik van Sydney naar Middelburg reisde. Vele malen in die 16 jaar. Meteen naar m’n ouders toe. Koffie en brood al op tafel. Verhalen. enz. Dit vertelde ik in 2000 Sydney tegen Peter. Na hun optreden in de Heinek….tent. Vond hij mooi. Ik ook.
  Mijn ouders leven niet meer hier. Maar ‘welkom thuis’ blijf ik ‘draaien’. Zo schitterend. Bedankt Peter. Ook dansen aan zee. Heel heel fraai, de muziek. Luister maar ‘ns goed. Grote klasse.
  En ja…. aan de kust hey. Was ik voor de eerste maal in 1972. Vanuit Ermelo. ‘k Ben 61 jaar nu.
  Ach joh…. noem maar op. Harder dan ik hebben kan. 21 Gram. Alles wel! Gewoon alles.
  ‘k Heb een mix van Coldplay en Blof in m’n Ipod. Alle nummers van beiden. Coldplay bijna net zo goed als Blof! Sinds ’72 tot aan ’97 trots om een beetje Zeeuw te mogen zijn.
  Nog wel hoor.

 5. Saskia says:

  ‘Een herinnering aan later’; mooier kan melancholie niet bezongen worden. Ik raak altijd een beetje in trance….

  • Patricia says:

   Zoek al een half uur naar het liedje wat ik laatst op de radio hoorde (best bekend): het begint met gitaar…iets spaans, mexicaans, argentijns?? wie helpt?

 6. Raymond Haring says:

  Ondanks dat ik alle liedjes erg goed vind, weet ik sinds kort dat voor mij Zo Stil toch wel het mooiste lied is. Ik heb recent afscheid moeten nemen van mijn lieve moeder, te snel en te onrechtvaardig allemaal. Ik krijg van dit lied een intens gevoel van liefde en verdriet….

 7. Wout Resink says:

  moeilijke keuze hoor, maar als ik dan toch moet kiezen dan Mooie Dag.
  Nooit was me zo opgevallen dat Pascal alleen de laatste keer de toevoeging zingt ‘voor de dood’
  En dat is precies DAT wat mijn dochter deed twee jaar geleden.
  Een Mooie Dag (en andere BLØF nummers) werd dan ook gespeeld tijdens haar crematie.
  Maar ook Was jij maar HIER mag er zijn en wat te denken van nu …. ZO STIL
  Dus kiezen ??? Het worden voor mijn gezin (alle BLØF fanaten) veel gedeelde eerste plaatsen !!

  • Judith says:

   Hallo Wout,
   Ook ik haal veel troost uit de liedjes van Bløf. Zeker het liedje “Wat een mooie dag”
   Een aantal jaren geleden koos mijn zus ook voor de dood en en dat was op een “”mooie” dag. Dit liedje luister ik dagelijks als ook ZO STIL…. Ik haal daar veel troost uit.
   Het mooiste liedje van Bløf kiezen?…. Dat kan niet!!!! Ze zijn allemaal zo mooi……

 8. Huiskes says:

  Ik vind alle nummers heel mooi en elk nummer roept een gevoel bij mij op. Drie nummers die ik echt heel erg mooi vind zijn:
  1. Aanzoek zonder ringen
  2. Hier
  3. Vallende engel

  Waarom? De tekst van de ene spreekt mij heel erg aan, de andere omdat het het liedje is van mij en mijn en vriend en het allerbelangrijkste is het gevoel wat wordt overgebracht door de mooie muziek.

 9. Eva de Voogd says:

  Het aller mooiste liedje van Blof bestaat niet. Het zijn allemaal stuk voor stuk juweeltjes. Het ene moment luister ik graag naar Overgave en weer een ander moment is het Eindelijk. Ieder jaar woon ik een week op het strand in een slaapstrandhuisje in Dishoek. Dan moet Danse aan Zee en de Zeeuwse kust heel hard gedraaid worden. Wat ik zo fijn vind aan de muziek van Blof, is dat het voor heel veel verschillende stemmingen beluisterd kan worden. Een dikke vette pluim voor deze 20 jaar cadeautjes. We zijn nog echt niet “Halverwege”. Kus van het Zeeuwse meisje uit Veghel.

 10. Natasja says:

  Zoals hier al meerdere malen genoemd is, is het erg moeilijk om te kiezen, het zijn er zoveel. Vaak is het ook, dat een liedje, dat ik eerst niet als favoriet had, door een emotionele gebeurtenis ineens heel veel betekenis krijgt. Voor mij drie betekenisvolle top 3 lijstjes (anders wordt het zo’n lange lijst).

  Up tempo:
  Hart tegen hart
  Blauwe ruis
  Mens

  “Rustige” nummers:
  De mooiste verliezers
  Hemingway
  Overgave

  Albums:
  Boven
  Umoja
  Alles blijft anders

 11. Edwin van den Boom says:

  Ik herken wat veel mensen zeggen, namelijk dat er een aantal nummers strijden om de eerste plaats.
  Voor mij was, is en blijft het vooralsnog “Wennen aan september”. Het is de combinatie van sterke tekst, prachtige melodielijn en werkelijk briljante samenzang van Pascal en Adam. Ik ben vooral iedere keer weer ongelofelijk onder de indruk van het laatste couplet waarin Pascal in het nederlands en Adam in het engels dóór elkaar zingen terwijl het toch zo natuurlijk klinkt. Alleen in muziek kan dat. Ik vind het het ultieme rockduet!

 12. René says:

  Nr 1. HIER!!!!!
  Nr 2. Wijd Open
  Nr 3. Alles Is Liefde

 13. Bas schoormans says:

  Mijn Favoriete nummer is Twee Koude Handen want als ik ziek ben dan voel ik me sneller beter als ik dit nummer luister en vind de overgang van rustig naar wild in het nummer ook zo vet
  andere vanmijn Favoriete BLOF songs zijn
  2 Lieveling
  3 Ze Is Er Niet
  4 Luchtbel
  5 Schilder Me Rood
  6Mooiste Verliezers

  • Bas Schoormans says:

   kan er nog een paar tracks aan toevoegen;
   -Hemingway (Umoja)
   -De Hemel is de aarde (Umoja)
   -Heimwee (Watermakers)
   -Blauwe Ruis (Blauwe Ruis)
   -Weggaan (Blauwe Ruis)
   -De Geest (Omarm)
   -Spiegelbol (cover “Mirrorball-Elbow”)
   -Er is een licht dat nooit uit zal gaan ( cover “There is a light that never goes out”)

 14. Jaco says:

  Erg moeilijke keuze, de heren hebben zoveel moois gemaakt. Alles is liefde bijvoorbeeld. Ik heb beide versies live gezien. In het theater alleen Paskal met een gitaartje, op een groter podium met de hele band met scheurende gitaren en veel donder en geweld. Dichterbij dan ooit, Vandaag, Liefs uit Londen blijft live gespeeld met een achtergrondkoor van een paar duizend man kippenvel opleveren. Zeer verrassend vond ik Twee koude handen á la Rowwen Heze.
  Ik kies toch voor Meer van jou en dan zoals het gespeeld werd in Ahoy 2004, een uitvoering van tien minuten. Ben op 3 november van de partij in de ZiggoDome. Duurt nog een eeuwigheid, maar kijk er nu al naar uit.

 15. Louise says:

  Ik luister al sinds het begin naar jullie , mooie teksten die voor mij zoveel verhalen vertellen. Maar 1 nummer is voor mij een soort van hang-on geworden , tijdens mijn scheiding hoorde ik dit nummer “streep mijn naam maar weg ” en wat heb ik dat gedraaid! . Het was zo herkenbaar en gaf mij toen veel steun . Nu jaren later ,als ik het nummer hoor , denk ik …ik ben niet meer boos , niet meer verdrietig , mijn naam is inderdaad weggestreept en ik ben Happy

 16. Renate van Bokkum says:

  Zoveel mooie nummers;
  maar voor mij springen de nummers ‘de mooiste verliezers’, ‘bijna waar ik zijn moet’, ‘was je maar hier’en ‘beter’ er toch wel uit … (( geloof ik ))

  Renate

 17. Matt says:

  Ik vind het liedje “Helder” een van de allermooiste liejes van BLOF. Ik ben een half-nederlandse amerikaan, en zijn muziek herrinert mij altijd aan Nederland. BLOF blijft een van mijn favorite bands ooit, en ik heb heelveel Blof nummers gespeelt met mijn eigen band hier in de VS! Soms probeer ik om de tekst te vertalen en soms zing ik in nederlands, maar de andere groepmembers vinden de muziek toch leuk. Ik hoop dat een dag ze doen een World Tour of zoiets, ik zou graag een ticket kopen! Sorry, ik weet dat mijn nederlands heel slecht is!

 18. jacqueline Braat says:

  het mooiste vind ik toch wel:
  regent harder dan ik hebben kan ( weet niet de titel), wegens de emoties die er in zitten
  en
  dansen aan zee ( hoop ik nog een keertje te doen op een zwoele zomeravond!)

 19. monique van rijsbergen says:

  voor mij zijn er twee nummers die ik het mooiste vind, namelijk

  1. bougainville
  2. hou vol hou vast, en dit nummer draai ik de hele dag door met tranen in mijn ogen omdat het zo ontzettend verwoord hoe ik me voel en mijn situatie in mijn relatie is.

  Verder is natuurlijk alle muziek van jullie goed en die ene keer dat ik een concert van jullie kon bijwonen was geweldig.

 20. Daphne says:

  Vreemde wegen, daarmee heb ik tegen mijn man toen we verkering kregen dat ik ‘het wel met hem zag zitten’ (Maar het antwoord is ja, Jij zou me vinden). Dit liedje is erg bijzonder voor me… verder vind ik veel liedjes treffend en raak…

 21. linda says:

  Phoe kiezen uit al die mooie nummers…. Alles is mooi vanblof…. Maar monsters slapen nooit is toch wel een van mijn favo’s

 22. Rens Hubers says:

  Dansen aan zee, zonder twijfel!

 23. Vanessa says:

  Er zijn een heleboel liedjes die mij raken, bijna alles.
  Maar 1 in het bijzonder ” misschien niet de eeuwigheid ” doet me denken aan de zomer, geeft me rust het gevoel dat alles goedkomt, vrijheid, troost heel bijzonder!

 24. I.J says:

  Aan iedereen die wacht is gewoon echt een kippenvel nummer zo mooi, maar vaarwel lieveling is toch wel mijn favo nummer. Telkens als ik het hoor doet het me denken aan de mooie tijden die ik had met m’n ex en de dingen waar ik hem zo dankbaar voor ben nu hij hier niet meer is.

 25. Ellis says:

  Aaaaaaahhh goede nummers, schitterende teksten, perfecte combinaties….
  – Hemingway
  – Holliday in Spain; Dan neem ik Spanje als besluit!
  – Lieveling; Lieve lieveling ga door……waar je was gebleven…… ga niet weg blijf nog even….

 26. André says:

  Beter.

  Luister het momenteel dagelijks, meerdere keren.

  Ik kan me niet herinneren dat één nummer me ooit zo in z’n greep had.

  Heerlijk.

 27. Dennis says:

  Erg moeilijk om een keus te maken aangezien ze al 20 jaar top muziek maken. Het laatste album zitten veel goede stevige rock nummers op, maar 1 favoriete kan ik niet echt kiezen.

  – Mens
  – Maan en sterren
  – Harder dan ik hebben kan
  – Liefs uit Londen
  – Blauwe Ruis
  – Omarm
  – Holiday in Spain (met the counting crows)
  – Ze is er niet
  – Hier
  – Oktober

  En zo kan ik eigenlijk nog wel heel veel nummers opnoemen!

 28. Inge says:

  Er zijn vele liedjes die pakken eigenlijk zijn ze allemaal goed, maar twee hebben voor mij een extra plekje in mijn hart.

  Harder dan ik hebben kan, roept herinneringen op aan die ene dag.

  Een manier om thuis te komen is zo pakkend voor mijzelf dat ik steeds als ik dit nummer hoor denk dat het voor mij geschreven is. En de dvd van Umoja is voor mij een enorme ondersteuning geweest in een voor mij zeer spannende tijd, toen was het tranen van angst en verdriet en nu als ik hem hoor tranen van geluk en met name bij Een manier om thuis te komen.

  Mannen ik wil jullie bedanken voor jullie prachtige muziek en jullie steun in goede en in slechte tijden.
  BEDANKT.

 29. Niels says:

  1: wennen aan september.

  2: omarm

  3: oog in oog

 30. Denis says:

  Een moeilijke vraag, waar bijna geen antwoord op te geven is, maar hier dan toch een top 3:

  3. Luchtbel
  2. Omarm
  1. Buit

  Wat “oudere” nummers dus, maar ook recentere nummers zijn natuurlijk juweeltjes. Altijd weer een moeilijke keuze ……

 31. Karin Wagemakers says:

  Mooie dag, word er altijd stil van…

 32. Diane says:

  Omhels me dan!

  Maar heb nu vaak: meer kan het niet zijn, aan staan, op repeat!!

 33. Ingeborg van Hattem says:

  Het mooiste liedje van Blof is voor mij al een aantal jaren Watermakers. Iedere keer weer kippenvel als ik dat nummer hoor. Aan het nummer De Mooiste Verliezers heb ik veel steun gehad na een miskraam, het is een intens gezongen nummer wat me nog steeds raakt. Mooie dag staat ook op mijn lijstje van mooiste liedjes, vooral live is dit een geweldig nummer. Ach, Blof heeft zoveel mooie liedjes gemaakt, ik zou nog wel even kunnen doorgaan.

 34. Esther says:

  Tja, het mooiste liedje… Ik realiseerde me dat ik altijd erg aan de liedjes moet wennen, ik vind ze meestal niet meteen mooi (niet boos worden!). Maar als ik een tijdje luister naar de nieuwe cd dan past er altijd iets bij mijn stemming, en zijn liedjes die aan mijn hart kloppen, in mijn hoofd rondzingen en onder mijn huid kruipen…
  De mooiste zin? “Ik wil erbij zijn als ik leef!”
  Het mooist op dvd? “Aanzoek zonder ringen” met Kodo en dan de pure blijdschap van Norman, dan rollen de tranen over mijn wangen..
  De mooiste herinnering? “Bijna waar ik zijn moet”, de hele dag op repeat (!) tijdens het schilderen van mijn zolder, na de scheiding, bang en ongelukkig en toch op weg naar waar ik zijn moest!
  Het mooiste hartzeer? “Meer van jou”, omdat ik naar hem keek en hij zomaar ineens zei: ik ook van jou!
  Bedankt voor het verwoorden van zoveel gevoel in zoveel liedjes!

 35. Marcel says:

  Voor mij zijn Helder en Neer de mooiste liedjes die ooit geschreven zijn.

  Er zijn er natuurlijk wel meer maar het ligt er ook net aan in wat voor stemming ik zelf ben.

 36. Ik vind het nummer “de mooiste verliezers” prachtig, maar ook het nieuwste nummer met Sabrina Starke doet bij mij de tranen prikken achter mijn ogen!!!!
  Blof ga zo door !!!!!!
  Liefs van een grote fan

 37. Cindy says:

  Tja welk nummer het mooiste…
  Sommige van jullie nummers hebben gewoon een enorme emotionele waarde, misschien door de tekst, misschien juist omdat diegene die dit jaar is overleden aan kanker een zin van jullie nummer gebruikte als “lijfspreuk”, dat je geluk overal kan vinden.
  Uit dit nummer “alles is liefde” gebruik ik dus ook de tekst alles is liefde op ons geboortekaartje dadelijk. Gewoon die ene regel, met 2 sterretjes er bij, voor diegene die wij moeten missen.
  “Was je maar hier” nog zo’n voorbeeld, voor het gemis!
  “Zo mooi” brengt mij nog steeds tranen in de ogen, denkend aan al die veel te jonge vlinder-kindjes.
  En niet te vergeten “omhels me dan”…

  Maar ook de lossere nummers! Die je gewoon heerlijk kan meebleren 😉

  Lieve groetjes.

 38. Mieke says:

  Tussen 2 nummers kan ik niet kiezen:
  “Een manier om thuis te komen”
  (zowel de akoestische versie als die van Umoja)

  En “Opstand” de akoestische versie..

  Zo puur…zo mooi…

  Als ik doodga mag dat gespeeld worden…
  Hoop nog lang te leven en mee te zingen met een brok in mijn keel..

 39. lenny says:

  Het mooiste liedje is toch echt Zo mooi! Dit liedje heeft mij zoveel gegeven na het verlies van onze kleine Lot. Weet ook dat het voor veel andere papa’s en mama’s zoveel betekend.

  Blof, bedankt voor dit hele mooie lied!

 40. Angelique heger says:

  Omhels me dan!

  Blijft toch echt de mooiste!

 41. Odile says:

  Ik kan niet kiezen! Er zijn zo veel nummers die ik helemaal het einde vind… Als klein kind zong ik altijd uit volle borst mee met De Schaduw van de Brug, mijn lievelingsliedje van het album Boven. Maar ook alle nieuwere albums zijn te gek! Ik geef op, ik vind bijna alle nummers briljant. Keep up the good work!

 42. Annemarie Klijn says:

  Ik wilde een top 3 maken maar dit bleek onmogelijk, het is een top 8 geworden :).
  – Wachten op de dag
  – De hemel is de aarde
  – Lieveling
  – Monsters slapen nooit
  – Twee koude handen
  – De mooiste verliezers
  – Streep mijn naam maar weg
  – Watermakers

  Ga vooral zo door! Jullie blijven echt fantastische nummer uitbrengen!

 43. Robin says:

  Wat mij betreft dichterbij dan ooit. Mooie symboliek in de tekst
  Plus het beschrijft echt perfect hoe je je voelt na een breakup, heeft me erg geholpen van tijd tot tijd

 44. joke says:

  Het is moeilijk te kiezen,Blof heeft zoveel prachtige liedjes.Toch wil ik er een paar noemen.Een manier om thuis komen,de akoestische versie,kippevel als je die live hoort spelen.Aan zoek zonder ringen geweldig mooi en Hou vol hou vast raakt mij ook steeds weer en zo zijn er nog wel meer liedjes die mij gewon raken

 45. Iris says:

  Mijn favoriete liedje van Blof is nog altijd ‘Hemingway’. Simpelweg omdat waar je ook bent, je blijft naar huis verlangen.

 46. Suzanne says:

  Wat mij betreft;

  1. ‘Laatste ronde’
  2. ‘Bougainville’

  Zo jammer dat bovenstaande nummers nooit live worden gespeeld…..

 47. Mark says:

  – Dichterbij dan Ooit
  – Streep mijn naam maar weg
  – Kouder dan Ijs
  – Overgave
  – Opstand
  – Mens
  – Geen Tango
  – Lieveling
  – Liefdesbrief
  Maar voor absolute topnummer moet ik toch zeggen dat het Streep mijn naam maar weg of Dichterbij dan ooit moet zijn

 48. David vd Bergen says:

  Streep mijn naam maar weg

 49. Jobke says:

  Zaterdag, de feel vanuit de tekst en het kabbelende geluid van de instrumenten vallen samen. Het nummer laat je verlangen naar de perfecte zaterdag.
  En natuurlijk Rijden Door De Nacht. Maar dat is omdat ik het toevallig ooit als jongen op de radio hoorde. Heimwee koppelen aan een nummer is natuurlijk niet eerlijk t.o.v. de andere nummers. Maar het is ook wel een goed nummer.
  En Hier. Onder andere, omdat Duits/Zuid-Afrikaanse vrienden die naar Zeeland reden op vakantie, het nummer door de autoradio hoorden en erdoor gegrepen waren. “daar was hierdie liedje met ‘dit is my have, dit is my kerk’, baie mooi”, vonden ze. Eerste nummer wat ik meenam naar zangles, terwijl ik niet echt een hardcore Blof-fan ben.

 50. Kimberley says:

  en liefdesbrief..
  haha vergeten 😀

 51. Kimberley says:

  Kauwgom thee en wierook…..
  Streep mijn naam maar weg
  en
  Lieveling

 52. Sandra says:

  Moeilijke vraag hoor…… ik ben ook duidelijk niet de enige die moeilijk tot een keuze kan komen. Althans, dat was aanvankelijk mijn eerste reactie.
  Vanmiddag de tijd genomen om terug te denken, liedjes te luisteren en dan blijkt er toch wel een echte favoriet te zijn.
  ‘Bijna waar ik zijn moet’ maakt bij mij veel los.
  Al jaren ben ik (stap voor stap) bezig meer mijzelf te worden, verlegenheid los te schudden, mezelf te durven laten zien voor wie ik ben. Het is een proces……dat gestaag gevorderd en waar ik bepaald niet ontevreden over ben.
  En dat is waar dit nummer voor mij voor staat….bijna waar ik zijn moet. Steeds een stapje dichterbij. Wetend dat het nummer altijd gelden blijft want ik ga er nooit komen. Het kan immers altijd beter, er valt altijd weer iets nieuws te leren/ontwikkelen.
  En dat geeft niet, want bijna is al een heel eind….. Veel meer dan ik vroeger heb durven hopen/verwachten.

  Het nummer zet me in mijn kracht, maakt me blij en positief!
  Vraag me nu af hoe de tekst bedoeld is……tegelijk maakt het voor mijn beleving niets uit!

 53. Ingrid van Lammeren says:

  Hangt wel van mijn stemming af, maar nummers die altijd geweldig zijn en blijven:
  Blauwe Ruis, Mens, Bougainville! De laatste 1 keer live gehoord, akoustisch en zo mooi ‘klein’ gespeeld….kippevel!

 54. jettie says:

  Geen uitleg gewoon ongelooflijk mooi: Blauwe Ruis en Donkerrood!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 55. Alexander says:

  Voor mij is het favoriete nummer toch wel Aanzoek Zonder Ringen. Ik ben zo gek op de trommels van Kodo op de achtergrond, en de tekst die gewoon prachtig is, dat ik dat nummer honderd keer kan beluisteren zonder er moe van te worden. Ik krijg ook kippenvel van De Mooiste Verliezers en Vreemde Wegen heb ik ook altijd een erg goed nummer gevonden, maar Aanzoek Zonder Ringen staat voor mij met stip op één.

 56. Linda says:

  Dit is de moeilijkste vraag die iemand mij kan stellen. Ik kan niet kiezen, wel zijn een aantal liedjes heel speciaal voor mij en dus heb ik ze een onuitwisbare plaats gegeven in mijn leven.

  In het volle licht (gebruikt in het geboortekaartje van mijn oudste dochter)
  Een manier om thuis te komen (gebruikt in het geboortekaartje van mijn jongste dochter)
  Hart tegen hart (tekst en afbeelding – dank je wel Adriaan Lokman – gebruikt op en in mijn trouwkaart)
  Lang geleden na een optreden in Baskensburg stond ik met Chris te praten, biertje drinken, ik behoorlijk tipsy, ik schaam me nog dood. Maar wat was hij geweldig. Unforgettable dus heet mijn zoon Chris.

  Zo mooi…..ik heb het nog nooit droog kunnen houden
  Overgave…..de eerste keer toen ik de liefde van mijn leven IRL ontmoette
  Blijf zoals nu….genieten van mijn kinderen…
  Wij geloven nergens in….omdat we alles zouden kunnen, maar we geloven niet, dat alles ook echt kan……………….alles kan! dat heeft geen uitleg nodig toch?

  Mijn credits gaan dan ook naar Peter. Prachtige teksten, ik heb enorme bewondering voor zijn schrijfwijze. In elk liedje zit wel iets wat je gevoel triggert. Of je nu boos, verdrietig of juist heel blij bent. Er is altijd wel een liedje dat dan bij je gevoel past. Ik zou willen dat ik de taal zo machtig was. Niets dan respect!

 57. mark doderlein de win says:

  Er is 1 cd die heel hoog op mijn mooiste cd’s staat. Dat is duidelijk blauwe ruis.
  Dat is als sinds hij uitkwam. Blauwe ruis springt er als nummer het meeste uit. Bluawe ruis in de zomer. Zeewindje erbij. De volume knop op vol.
  Het blijft een kippenvel nummer.

 58. Corrie says:

  Mijn mooiste nummers;
  1 Het geeft niet.
  Als oudje (bijna 6tig jaar) doet dit nummer mij aan mijn vader herinneren. Hij had een ernstige
  longziekte COPD, hij was heel bang om te stikken. Gelukkig is hij comfortabel ingeslapen met
  morfine en dornicum. Het gaf niet als ik maar bij hem was.
  2 Liefdesbrief. Dit nummer moet ten zijner tijd op mijn crematie gedraaid worden,
  brengt veel emoties bij mij teweeg.
  3. Vallende Engel. Gewoon een mooi nummer, soms hebben wij allemaal een bescherm engel bij
  ons.

 59. Astrid says:

  Er zijn ontzettend veel mooie nummers van Blof. Maar het nummer dat voor mij het allermeeste heeft betekend is Zo Mooi.
  Altijd al vond ik het een mooi nummer, maar hoopte het nooit te hoeven gebruiken. Tot de dag dat mijn nichtje overleed na hier 3 weken geweest te zijn. Ik moest gelijk aan dit nummer denken. In de voorbereiding op haar begrafenis heb ik het haar ouders laten horen en ook zij vonden het prachtig. Daarom is dit nummer gedraaid op haar begrafenis en zal ik het nooit vergeten.

 60. Miranda says:

  Ik vind “Mens” een heeeel mooi nummer. Maar ook Zaterdag, Lieveling en Dansen aan Zee zijn supernummers.

  Kan nog meer nummers opnoemen, er zijn er zoveel die voor mij een speciale betekenis hebben.

  • mariska says:

   ik vindt het liedje hou vol hou vast heel erg goed ik hoorde het voor het eerst en dacht o ze hebben weer een nummer voor me geschreven, maar zoals deze zijn er nog meer met een speciale betekenis en het gevoel of ze hem voor mij hebben geschreven

 61. Arianne says:

  het mooiste liedje vind ik: de mooiste verliezers

  Mijn broer is 4 jaar geleden verongelukt met zijn motor en elke keer als ik dit nummer hoor dan geeft dat me nog steeds steun.
  Het nummer vertelt me precies hoe het toen was en nu nog steeds is….

 62. Zoveel mijn er zijn altijd favorieten die je vaker draait of in de auto net effe wat harder zet:

  Engel voor een dag (long verzuim met paskal in het Engels)
  De hele live cd van oog in oog in Ahoy
  Welkom thuis (tekst staat een stukje in het geboortekaartje van onze eerste )
  Kauwgom, thee en wierook
  Watermakers single
  Regen
  Moeilijk dood
  Zaterdag
  Hier
  Duivel in het bloed
  En op dit moment covers at Sea geweldig!!!

 63. Irma van Weelde says:

  Mijn favoriete Bløf nummer is met stip: ALLES IS LIEFDE!!
  Het heeft zo’n mooie tekst:

  “Alles is ook liefde voor wie stilletjes verlangt
  Naar het ene kado dat niemand nog verwachtte
  Waarvan niemand had gedacht
  Het ooit te zullen geven”

  Dit stukje slaat op het geluk en de liefde die ik plotseling weer vond en die ik weer kon geven na een flink aantal jaar alleen geweest te zijn.

  En dan dit stukje:

  “Alles is liefde..
  Alles is liefde..
  En voor wie denkt dat het te laat is,
  Ergens om de hoek wacht soms geluk”

  Het slaat weer op het geluk dat ik mocht vinden maar die ik ook weer dreigde te verliezen toen mijn (toen nog) vriend 4 beroertes kreeg en waarvan de laatste hem bijna fataal is geworden.
  Wat echt niemand had verwacht: hij kwam weer bij uit zijn coma en heeft zelfs het revalidatiecentrum na een aantal maanden lopend verlaten!!!
  Nog tijdens zijn verblijf in het ziekenhuis heeft hij me ten huwelijk gevraagd en dat was het GELUK dat op de hoek op ons stond te wachten.

  Dit laatste stukje tekst heeft ook op de trouwkaart gestaan en op de akoestische versie hebben wij de openingsdans gedaan waarbij al onze familie en vrienden met lichtjes om ons heen stonden zoals ze dat ook in die moeilijke periode hebben gedaan.

  Je snapt dat er dus geen enkele twijfel is wat mijn of liever gezegd óns favoriete Bløf nummer is. 😉

 64. Thijs Wieringa says:

  Mijn favo Bløf song aller tijden is ‘Anders’. Vooral op ‘Oog in Oog’ met Candy Dulfer.

 65. Astrid says:

  Blof heeft veel mooie songs, maar wat voor mij echt een mooie herinnering is aan iemand is “Blauwe Ruis”, vooral als ik deze live hoor tijdens een van de vele concerten.
  Toppie!!!

 66. Ik heb zelfs een eigen top 3.

  1. Mooie dag (Heerlijk gevoelig nummer)
  2. Vrienden (Nummer dat mij echt raakt)
  3. Welkom thuis (Gewoon goede teskst)

  Ja, eigenlijk is alles wel goed

 67. Sonja says:

  Voor mij is de “Liefdesbrief” nummer één.

 68. Ruben says:

  Weggaan en Vrienden zijn nummers die met enorm veel passie, verdriet en liefde zijn gemaakt., wat je overigens op heel Blauwe Ruis terug hoort. Verder doet Donker Hart (umoja live) me erg veel, maar ook Een Dag Op De Grens, ik vind het geweldig om dit nummer te horen op Oog in Oog – Live in Ahoy. Chris is een drummer die ik enorm waardeer, en soms heb ik er spijt van dat ik em nooit live heb gezien. Zoals ik dat achteraf terughoor op Oog in Oog -live in Ahoy denk ik; Wat een uniek en eigen spel had ie toch.

  Liefs uit de Hoeksche Waard,

  Ruben -molenaar-

 69. Jeanette te Braak says:

  Ze zijn allemaal even mooi, een hele moelijke keuze, maar Zaterdag en Wat zou jij doen en de Mooiste Verliezers staan bovenaan mijn lange lijstje en dan niet Holiday in Spain vergeten! Zo kan ik natuurlijk nog wel effe doorgaan.

 70. Maartje says:

  Hoe kies je het beste nummer van een band wiens repertoire grotendeels bestaat uit pareltjes? In een top 3 zou, naar mijn smaak, de volgende nummers zeker staan: Zeeuwse Kust, Hier en Donker Hart. Prachtig!

 71. Monique Hofman says:

  *Mooiste verliezers
  *Zwart water
  *Herinnering aan later
  *Ik denk dat ik ga lopen
  *Eilanden 2

  Zijn er nog VEEEEEEL meer……maar dit is toch wel de top 5 😉 (in willekeurige volgorde…)

 72. Trix says:

  Wat een vraag het mooiste nummer van blof .
  Dat is net zo iets als wat was er eerder de kip of het ei?
  Ik loop me nou al 4 dagen me hersenen over te pijnigen, ik kom er niet uit .
  Ik geloof dat het mooiste nummer ooit van blof iedere keer opnieuw geschreven wordt.
  En het mooiste optreden wat ik tot nu toe heb gezien was in het park schouwburg in hoorn .
  Daar was echt een hele ontspannen en mooie sfeer en oergezellig.
  Ze hebben toen beloofd dat ze terug zouden komen voor de verzoekjes maar tot op heden nog niet gebeurd . We wachten af 😉
  Mvg Trix uit hoorn

 73. Peter Koper says:

  Mijn favoriete nummer van Blof is Welkom Thuis en dan vooral zoals hij gezongen wordt op de life DVD die bij Umoja Life zit. Tekst die mij pakt en ook lang blijft hangen als ik hem hoor.

 74. Charles Kuijpers says:

  Een antwoord op deze vraag is voor mij echt onmogelijk. Enkele tientallen nummers komen in aanmerking voor het predicaat “Het beste”. Wel wil ik opmerken dat ik met drie nummers een zeer emotionele band heb na het overlijden van mijn echtgenote in 2007. “Een manier om thuis te komen” en “De grootste verliezers” behoorden tot de muziek bij de crematie, en het later uitgekomen “Vallende engel” doet mij steeds zeer diep aan haar denken.

 75. Faqir says:

  Hele gemene vraag met maar een simpel antwoord. Allemaal, weliswaar niet tegelijk. Blof heeft in de loop der jaren zoveel mooie nummers gemaakt, die afzonderlijk van elkaar onlosmakelijk zijn verbonden met een moment, periode of gevoel. De vraag, welk nummer het mooist is, kan daarom elke dag misschien zelfs elk uur een ander antwoord opleveren.

 76. Yvonne de Jong says:

  ‘Halverwege’, ‘Welkom Thuis’ en ‘Helder’ zijn de nummers die mij het meest beroeren.

  Naast deze drie zijn er natuurlijk wel meer liedjes die mij aanspreken of aangrijpen, zowel qua tekst en muziek, maar deze blijven, in wat voor versie dan ook,mij het meest bij. Het is zo dat ik Bløf iedere dag wel op zet, mijn ipod op de shufflestand en dan maar luisteren. Op de fiets, huiswerk makend, de muziek is altijd om mij heen. En als je de muziek zo vaak luistert, dan kan het zo zijn dat je eraan went. De muziek, de tekst. Soms ken je een liedje uit je hoofd, maar sta je niet meer stil bij de woorden, maar zing je ze gewoon mee. En dat is niet erg, omdat ik weet dat ik eens in de zoveel tijd een nummer weer ‘beleef’, ik zoek de tekst op, luister de nummers, zowel op de cd als de live-versies en probeer er weer bewust van te zijn.
  Ik kan jullie zeggen; de nummers van Bløf vervelen nooit (maar dat hoef ik hier vast niet uit te leggen 😉 )

  De bovenste drie nummers zijn toch speciaal. Als één van deze nummers voorbijkomt, denk ik met weemoed aan vrienden, hoe iemand zich zou kunnen voelen als hij dit lied zingt, wat iemand drijft etc. Echte pareltjes waarbij je stil moet staan aan alles wat je hebt en hebt gehad. De kracht van de nummers van de zeeuwse mannen, prachtig.

 77. Marleen Cremers says:

  Er zijn inderdaad heel veel liedjes die door mijn hoofd gaan, maar een van de allermooiste vind ik toch “Omhels me dan” samen met die portugese zanger waar ik de naam even van kwijt ben. Krijg altijd tranen in mijn ogen van dit liedje.

 78. Saskia says:

  Dit is inderdaad te moeilijk zowiezo de nummers die live zijn hebben “dat”extra’s wat je op cd nooit “voelt’, maar domweg gelukkig vind ik wel geniaal..simpel, mooi en dan heb ik al jaren het laatste nummer van Omarm samen met The Lau de Geest als favoriet, maar dat heb ik ze nooit live horen doen…zou weleens mooi zijn.
  Verder vind ik “Eilanden”in de 2 versies heel speciaal de Peter versie en de Pascal versie das toch mooi.
  De muziek van Blof is voor mij een soort rode draad in mijn leventje ( zeker de laatste 10 jaar ) altijd op enig punt komt er een tekst of gevoel bij een nummer dat “klopt”of aansluit op…zo’n aha moment of jaja moeilijk te omschrijven en ze zijn voor mij de verpersoonlijking ( is dit een goed woord??) van alles waar ik van hou in Zeeland , zee, schoonheid, rust, vrijheid en de zee! amen

 79. Tamara Durinck says:

  Ik heb eigenlijk twee liedjes die ik erg mooi vind. Dat is “hier aan de kust”. Dit komt omdat ik in de zomer in Zeeland werk en dat echt mijn passie is. Daarnaast vindt ik “Dansen aan zee” schitterend. Omdat ik mijn vriend op het strand waar ik werk heb leren kennen. Als ik dat nummer hoor denk ik gelijk aan de eerste dag dat wij samen waren. Maar eigenlijk zijn er nog veel meer nummers die mooi zijn, dat zijn er eigenlijk te veel om op te noemen

 80. Inez says:

  Dit is een vraag die mij natuurlijk vaker is gesteld en het antwoord blijft moeilijk. Het is er dan ook, net als bij de meesten, niet één maar meerdere.

  – “Een manier om thuis te komen” (voor mij een superemotioneelnummer is gelinkt aan mijn mijn moeder die heel zwaar MS heeft, hou het ook bijna nooit droog als de mannen het weer eens prachtig brengen).
  – “Vallende engel”, ook deze is emotioneel maar zo prachtig. Staat voor mij voor een hele sterke verbondenheid.
  – “Het geeft niet”, troost.
  -“Twee koude handen” tja gewoon goed
  – “Punt” gewoon om volledig op uit je dak te gaan

  En dan staan er nog een heleboel niet bij. Het hangt heel erg van mijn stemming af welk nummer ik het meeste waardeer op dat moment. Maar één ding is heel zeker de muziek gaat mij nooit vervelen.

 81. Stef Van Lysebettens says:

  Liefs uit London heb ik ooit gekregen van een Zeeuwse jonde dame met dit moet je beleven.
  Sindsdien heb ik veel fantastische dingen gehoord. Toch blijft “Mens” mij het meest beklijven.
  In een theatervoorstelling maakte André , een gehandicapte man, zich klaar om die avond de bloemetjes buiten te zetten. Ik heb zelden zoveel verbijsterde gezichten gezien bij de openingstonen van een lied en dan de opener “Er is niks dat niet gebeuren kan vandaag ” En zo was het ook tijdens die voorstelling: Echt mens te kunnen zijn.

 82. Tineke says:

  Mijn lievelings liedje van Bløf is ‘Monsters slapen nooit’, omdat dit nummer zoveel betekenis heeft een een prachtige melodie! En! .. ik durf weer te slapen 😉

 83. Bram says:

  Aanzoek zonder ringen….
  In welke versie dan ook maar vooral die met de vele drums, Super!

 84. Jan Peter says:

  Ik ben gek op alle rockende nummers van Bløf. Zo kom je al snel bij nummers als Hier, Mens, Blauwe Ruis, Onmogelijk Rood, Punt en ga zo maar door.
  Toch is mijn favoriete lied van Bløf een heel rustig nummer: “HET GEEFT NIET”. Wat een heerlijk nummer. Zolang het maar pijnloos is. Wat een intensiteit in dit lied. En de uitvoering in Vredenburg (akoestisch) is werkelijk onovertroffen.
  Het nummer kreeg nog meer betekenis voor me, toen ik het 10 keer achter elkaar draaide na het overlijden van mijn vader. Iedere keer als ik het nu hoor, geeft het me extra power (weliswaar soms met een traan).

 85. Ellen says:

  Een “te “moeilijke opgave ! Maar ” Een mooie dag ” was altijd al een favoriet en heeft sinds enkele jaren een nog grotere betekenis gekregen. En ” Oktober ” is ook speciaal. En zo hebben bijna alle nummers iets bijzonders , waardoor ze nooit gaan vervelen.

 86. Diane says:

  Heel moeilijk om een keus te maken uit de mooiste liedjes…..bij elke CD hoort een deel van mijn leven. Ik luister altijd in de auto en reed dan naar werk,workshops, koorrepetities. Ik ben dirigent en daarom dit nummer: Omarm, in een vrouwelijke versie, door Divina en bewerkt door Jetse Bremer:http://www.jetsebremer.nl/au/273.mp3
  Streep mijn naam maar weg is ook één van mijn favorieten. heb ik heel dramatisch gebruikt als afscheidssong bij mijn ontslag. Collega’s hadden het daar nog lang over…..
  Dansen aan Zee doet me weer terugverlangen naar de paradijselijke vakanties in Zeeland.
  heerlijk om te luisteren en mee te zingen!

 87. Linsey says:

  Ik vergeet “Midzomernacht” (ik word daar zó vrolijk van! En een prachtige tekst. Het zal voor je gezonden worden!!) en natuurlijk “Overgave”. Beiden prachtige nummers!!

 88. Linsey says:

  Mijn absolute favorieten zijn toch wel:

  Vrienden (de emotie in dat lied bezorgt me elke keer opnieuw weer kippevel)
  Heimwee (zo klein, zo veelzeggend, prachtig!)
  Donkerrood (prachtige tekst!!! Zo mooi, zo beeldend, zo waar. Een soort van klein gedicht).
  Streep mijn naam maar weg (behoeft geen toelichting 😉
  Mooie dag (de live versie met de Indiërs???)

  Omhels Me Dan is en blijft ook prachtig…..

 89. Toon says:

  Voor mij is het mooiste liedje toch wel ‘De Mooiste Verliezers’.
  Maar ook Vrienden, juist door de intiemheid van het liedje en aan de andere kant het geschreeuw van Paskal, is het gewoon een prachtig nummer.
  De beste CD echter, vind ik Omarm, door de vele verschillende nummers die erop staan. Van héél groot (Bijna Waar Ik Zijn Moet) tot héél klein (Bougainville).
  Verder wil ik (ook al is dit nu even niet van toepassing) toch nog even mijn complimenten maken over de teksten van Peter. Ze zijn zo mooi, je kunt bij elk liedje wel je eigen draai aan geven. Prachtig gewoon. Ik hoop dat het een mooi boek wordt, bij mij zal hij in ieder geval in de boekenkast gaan staan!

 90. Eloy says:

  blof heeft veel te veel goede nummers gemaakt, onmogelijk om het beste lied te kiezen.
  als het erop aankomt luister ik toch het liefst naar de nummers waar pit in zit.
  – Punt, Te goed gewoon 😀
  – Vrienden, Heerlijk die schreeuwende stem van Paskal
  – Blauwe Ruis, Sinds ik die live heb gehoord… Wauw!
  – Hier, lekker om op te springen tijdens een concert.
  – MENS, ja ik denk dat ik deze echt de gaafste vind!
  – Twee Koude Handen
  – Onmogelijk Rood
  Haha zo kan ik nog wel even doorgaan… maar ik laat ’t hier maar bij :p

  De Cd’s Oktober en April zijn echt ook heel mooi! deze heb ik echt suf gedraaid… prachtig

 91. petra says:

  ik vind de cd’s blauwe ruis en helder gaaf en dan ook het nummer luchtbel kippevel van de cd blauwe ruis zo mooi

 92. Wies Vogelesang vd Watering says:

  Moeilijk hoor kiezen als je alles wat de mannen maken mooi vind.
  Maar er zijn er wel een paar met een zeer hoog kippenvel gehalte
  HOU VOL HOU VAST
  NISHIKE(OMARM)
  LIEFS UIT LONDEN
  AANZOEK ZONDER RINGEN
  LAAT HET LICHT AAN

 93. rik says:

  voor mij is zeker de nummer 1 blof met lameirinhas omhels me dan
  ik ondekte het op youtube het is echt een nummer waar je kippenvel van krijgt
  maar blof maakt zoveel mooie nummers maar deze is voor mij zo bijzonder

 94. Inge says:

  Voor mij is Een manier om thuis te komen toch wel 1 van de favorieten en Het is laat ( liefst live)

 95. Robina says:

  Voor mij is het “zo mooi zo mooi”
  ik hoorde het voor het eerst net nadat ik een miskraam had gekregen en vond er veel troost in.

 96. Joanneke says:

  Het nummer Labrador vind ik echt heel mooi. Prachtige tekst, een tekst die je raakt.

  En het nummer Zo mooi zo mooi vind ik een prachtig nummer.
  een nummer dat voor een gedeelte slaat op mijn moeder. Ze was zoo mooi met haar grote bos rood krullend haar. Ze is iemand om nooit te vergeten. Veel te vroeg gestorven op 46jarige leeftijd. Je was zo mooi zo mooi!

 97. Jolanda says:

  Wat het mooiste liedje is, is zo afhankelijk van mijn stemming en de situatie.
  ‘Heimwee’ en ‘streep mijn naam maar weg’ behoren zeker tot de favorieten. Prachtige kleine ingetogen liedjes. Vooral de theaterverie van ‘streep’ is schitterend.
  Maar ‘de mooiste verliezers’ is voor mij het favoriete liedje. De opbouw, de tekst, de muziek..het lied heeft alles. En live (met een stuk ‘round here’ – mijn favoriete Counting Crows lied) er tussendoor is het nóg mooier, elke keer weer.

 98. Jan says:

  Donker Hart! Schitterende tekst en prachtige muziek… Daarnaast natuurlijk het strijdlied van elke Zeeuw, 10 x beter dan het zeeuws volkslied : De Kust

 99. Ellen says:

  Het liedje “hier”. Vind ik een heerlijke meezinger, en goede tekst.

 100. Winter says:

  Voor mij is ‘Dansen aan Zee’ het mooiste liedje, na het overlijden van mijn tante heb ik die avond daar op staan dansen met mijn vader. Ik luisterde het altijd veel met mijn vader, en heb 2,5 jaar geen contact met hem gehad, dus dat liedje betekent enorm veel voor me. Toen het gespeeld werd op Appelpop heb ik behoorlijk veel tranen gelaten.
  ‘Zo Mooi, Zo Mooi’ is ook een van mijn favoriete, veel herinneringen en enorm veel steun aan gehad.

 101. Jan Willem says:

  Moeilijk te zeggen, wel weet ik dat de eerdere albums beter zijn dan de latere, maar met het laatste is Blof weer op de goede weg terug.
  Ik dacht altijd dat ‘blauwe ruis’ het mooiste nr. ooit zou zijn en blijven. Nu is ‘een dag op de grens’ , ‘duivel in het bloed’ of ‘onmogelijk rood’ ook kandidaat. Verder zijn ‘laten we gaan dan’ en ‘zeven nachten’ ook niet te versmaden. Als ik wat verder zoek kom ik ook het album Watermakers tegen. Het eerste dat ik had geloof ik, staat iig vol met goede nummers..
  De meeste van deze hebben die typische rock-sound van het begin, die de laatste jaren toch wel verdwenen is, helaas helaas.

 102. Paul Post says:

  Tussen de nummers van de latere CD’s zit er één die er met kop en schouders uitsteekt: Overgave.

 103. Niels says:

  Moeilijk, moeilijk, moeilijk! Blof heeft zoveel mooie nummer gemaakt. Maar als ik dan toch moet kiezen. Mijn top 3:
  1) De mooiste verliezers
  2) Labrador
  3) Vreemde wegen

 104. Laura says:

  Mijn lievelings nummer is ‘Lieveling’….maar ik heb altijd gedacht dat het ging om de liefde tussen een man en een vrouw die nooit uit elkaar gaan…maar nu twijfel ik aan de ware tekst van het lied. Iemand een suggestie?
  Maar dat vind ik ook de kracht van Blof, ze zetten je over de tekst altijd weer aan het denken.

  • Ingrid van der Hoeven says:

   Op mij komt Lieveling (inderdaad een top favoriet) over als een relatie waar je in blijft hangen terwijl dat in feite niet meer goed is voor beide partijen. Maar er afscheid van nemen (uit elkaar gaan) valt zwaar. Zoiets…. 😉

 105. Jeroen van Uden says:

  De mooiste verliezers

  Vooral de live versie van de CD “een manier om thuis te komen”. Elke keer bij een concert hoop ik dat ze die gaan spelen en hem nog langer uitrekken. Werkelijk prachtig

 106. ilona says:

  Er schieten heel veel liedjes door mijn hoofd, écht de mooiste beste kan ik niet noemen, dat “hangt af van de plaats en tijd”. Afhankelijk van mijn stemming kan een liedje me steeds weer opnieuw raken…

  Ik kan wel een paar favorieten noemen; watermakers, ,meer van jouw, mooiste verliezers, vrouw op de veranda, streep mijn naam maar weg.

 107. Debbie says:

  Als ik echt moet kiezen:
  1. Mooie dag
  2. Mooiste verliezers
  3. In het volle licht
  Maar ook Aan iedereen die wacht, Bijna waar ik zijn moet, Helder, Als dit alles over is en Van veraf was het zo mooi….. Teveel moois allemaal !

 108. Corrie says:

  Wat is het mooiste liedje?
  Voor mij geldt, net als voor vele anderen lees ik, dat het bijna niet te zeggen is wat het mooiste nummer is.
  Toch heb ik een paar favorieten, een nummer die je bijna nooit hoort maar wat toch een pareltje is Abraceme, (met Fernando de Lameirinhas ),
  Bijna waar ik zijn moet
  de acoustische versie van Dansen aan zee met Christina Branco.

 109. Silvia van der Pol says:

  Vrienden,dat vind ik het allermooiste nummer.
  Dit nummer staat voor echte vriendschap.
  Verder vind ik Neer een heel mooi nummer en vooral de versie met Candy Dulfer, te gek met die saxofoon en dat Paskal zingt,dan blijft het stil wow…..

  En 1 dag op de grens gewoon een heerlijk nummer maar zo kan ik best nog even doorgaa en het is ook nog afhankelijk van live versies,bv kippenvel bij live versie van een manier om thuis te komen, vooral als Paskal hem alleen doet,terwijl ik er op de cd niets mee heb, wel met de tekst natuurlijk maar niet met de muziek.

  • Conny den Heijer says:

   helemaal geweldig dit nummer! Het geeft de burger weer moed in deze bijzondere, af en toe bizarre tijd! Waar is de saamhorigheid onder mensen? staan we nog voor elkaar klaar? Beter, groter!

 110. P says:

  Het mooiste liedje van Blof………….niet te benoemen! Maar “bijna waar ik zijn moet” en “Blauwe Ruis”zijn voor mij bijzonder. De albums Umoja en Alles blijft Anders zijn gewoon super!

 111. Steff Groefsema says:

  Voor mij is de nummer 1 toch echt mens, voor mij is het een heel toepasselijk nummer.
  Bijna alle nummers van Bløf zitten in de categorie, goed, super, helemaal geweldig en 10++++;)
  De combinatie van Paskal’s stem, de teksten van Peter, de fantastische drum kunsten van Norman en het gevoelige pianospel van Bas maakt elk nummer wel een genot om naar te luisteren.
  Het nieuwe album Alles blijft anders heeft weer een paar fantastische nummers opgeleverd: Beter, hou vol hou vast, wat jij denkt en punt zijn allemaal erg toepasselijk op de rotperiode die ik de laatste jaren heb gehad.
  De albums April en Oktober worden in verschillende media toch wel erg naar beneden gehaald. Nee van Oktober krijg je geen bigsmile op je gezicht maar het koude, gure herfst gevoel is hier erg goed verwoord en gespeeld. Je zit echt een beetje in de sfeer van een regenachtige dag voor een warme kachel;)
  Bij het horen van April krijg je toch echt weer zin in de zomer, we zijn nog niet in de zomer maar het komt eraan gevoel. Als je die sferen als band zo kan oproepen door middel van nummers ben je gewoon goed, laat de rest maar zeuren.
  Umoja is een geweldige plaat, Bløf doet wat de meeste mensen niet kunnen: culturen verenigen met muziek. Mensen laten meewerken aan de plaat maar toch zelf een eigen stijl erin laten door klinken, het zo genoemde verbløfen.
  De live dvd van Umoja is dus ook een genot om naar te kijken vooral dansen aan zee met Christina Branco is geweldig mooi;)
  Voor de rest ken ik de geschiedenis van de andere platen niet zo goed….
  Hoop dat je hier wat mee kunt Ernst-Jan;)

 112. Miranda Pereboom says:

  1. Helder
  2. Buit
  3. De duivel in het bloed
  Ben wat mooiste liedjes betreft aardig bij de eerste albums blijven hangen. Naakt onder de hemel beleefd inmiddels zijn 4e editie, grijs gedraaid totdat ze ‘op’ waren. Natuurlijk zijn er in de loop der jaren veel andere mooie nummers gemaakt maar bovenstaande drie zijn mijn favoriet. Voor alle nummers geldt overigens liever live dan van de studioplaat.

 113. Phoe, echt moeilijk inderdaad.

  Een aantal hele goede nummers dan:
  – Dichterbij dan ooit, Meer van jou, Opstand, De kust, Harder dan ik hebben kan, We doen wat we kunnen, Wachten op de dag, Donker Hart….

 114. linde says:

  Het liedje waarin ik mezelf 3 jaar geleden met verbazing en kippevel herkende, en die me gisteren bij zijn concert in Paradiso weer deed huilen, is donker hart.
  Zo’n liedje wat ik zelf had willen schrijven!

 115. Ingrid van der Hoeven says:

  Voor mij moet dat toch ‘De Mooiste Verliezers’ zijn. Misschien wel met name omdat het nummer steeds mooier wordt. Elke live versie lijkt de vorige te overtreffen. Het nummer groeit mee met de band. Dat idee heb ik bij dat lied.
  De tekst geeft zoveel gevoel weer, dat gecombineerd met de emotie die Paskal erin legt bezorgd me keer op keer kippenvel. Hoewel een sombere tekst, gaat er ook een zekere rust vanuit. Het is goed zo.
  In mijn ogen een klassieker in hun repertoire…

 116. Alex says:

  Zoveel nummers die nu in me opkomen , het hangt volgens mij af van het moment / gevoel.
  Schilder me rood , waar de oceaan begint , streep mijn naam maar weg , dichterbij dan ooit , wij geloven nergens in .

  Zal er ongetwijfeld een heleboel overgeslagen hebben omdat er nog steeds nummers door mn kop vliegen , maar anders wordt de lijst echt erg lang

 117. Sandra says:

  Lastig is ineens een enorm understatement! Het mooiste liedje is in ieder geval altijd live, dat is een ding dat zeker is. De cd’s zijn absoluut geweldig, maar kunnen op geen enkele wijze opwegen tegen de energie van de live uitvoering, van welk lied dan ook.
  Als ik echt ga denken wat het mooiste dan is, kan dat niet anders dan “Vrienden” zijn. Het waarom kan een ieder het best voor zich invullen…

 118. wilma de ridder says:

  Het mooiste liedje blijft ; Omarm!!,die ik heb gekozen op de begrafenis van onze vriend Dolf.
  En ik heb mooie herinneringen aan Lieveling. Vlak voor een optreden in Alblasserdam in 2000 of zo plaatste ik een reactie op de website van Blof,dat ik graag Lieveling weer eens live wilde horen en OH MIJn God….ze speelden het die avond,op verzoek en omdat het veel te lang geleden was…Dat vond ik zo bijzonder.

 119. ron.l says:

  mijn fav. liedje is toch nog steeds: Rijden door de nacht ,omdat dat heel subtiel het verhaal vertelt van een band onderweg naar huis, een beetje lamlendig hangend in de bus van Ron en ik nog voor me ziet hoe dat eruit zag,een berg cd,s her en der door de bus , het dashboard kastje flink beschadigd omdat Paskal daar altijd met z,n schoenen tegen aan zat ,flesje whisky voor een natje en een droogje. Gewoon op weg naar huis,rijdend door de nacht!

 120. ERIK BROER says:

  Tjee…das best moeilijk want ze hebben zoveel mooie ontroerende nummers!, maar ik ga dan toch voor “Dichterbij dan ooit”, dat nummer heeft wel een speciale betekenis voor mij, omdat ik dit grijs draaide op mijn i-pod toen in de loop van de tijd mijn opa en oma overleden waren…. Het nummer heeft zo’n kracht dat ik altijd nog steeds als dat nummer ‘per ongeluk’ op de radio voorbij komt een brok in mijn keel krijg en het vaak niet droog hou…. Daarnaast vind ik Omarm, Zaterdag, Blauwe Ruis, Alles is liefde en nu komt daar van de nieuwe plaat de nummers : Wijd open en Hou vol hou vast bij !!!!
  Trouwens : ik zou wel wel willen dat ze dat nummer Onderhuids wat langer maken dan de versie die op de verzamel cd Platinum uit 2002 staat!

 121. Anouk says:

  Als ik nu zou mogen kiezen: Meer van jou.

  Prachtig: kruip onder m’n huid en blijf daar. Intens gezongen!

 122. Yvonne Gloudemans says:

  Voor mij is “de liefde” begonnen met “Een dag op de grens”, Blauwe Ruis heeft voor mij een speciale betekenis en Een manier om thuis te komen is gewoon een juweeltje. Tijdens concerten ben ik meer voor de “rocknummers” !

 123. Kees says:

  Dat is een moeilijke vraag. “Dansen aan zee” vond ik altijd al mooi. Ik heb het live gezien tijdens Film by the Sea, met Cristina Branco… kippenvel, zo mooi.
  Verder is eigenlijk alles op het Umoja album geweldig.

 124. Freline says:

  Vrouw op de Veranda is één van mijn lievelingsliedjes van het eerste uur, vanwege de intensiteit van de tekst en de prachtige melodielijn en het verstilde arrangement (?). Ik stel mezelf graag voor dat ik die vrouw ben in dat lied. 😉
  Maar mijn liefde voor de muziek van Bløf is begonnen met het lied Een Dag Op De Grens en dat heeft te maken met een persoonlijke situatie waarin ik me op dat moment bevond en waar de tekst van dit lied naadloos op aan sloot. Dat was in het voorjaar van 2000 vlak voor het concert in Hilvarenbeek op Elastiekmuziek.
  Maar de allermooiste liedjes vind ik denk ik toch Een Manier Om Thuis Te Komen (en dan de versie van Umoja Live met Jigme Drukpa), Herinnering Aan Later met Cristina Branco en Omhels Me Dan met Fernando Lameirinhas … Ehh tsja … Een mooiste liedje is onmogelijk te noemen. 😉

  • blofblog says:

   Ken je ook de eerste keer dat Bløf met Cristina Branco samenspeelde: ‘Dansen aan zee’ live in Paradiso? Erg mooi. Volgens mij is daar een zaadje voor Umoja geplant.

 125. Linda says:

  Inderdaad is dit een erg moeilijke vraag om te beantwoorden. Afhankelijk van verschillende factoren kan de ene keer dit het mooiste nummer zijn en een andere keer weer een ander. Maar als ik dan echt moet kiezen dan vind ik tot nu toe ‘streep mijn naam maar weg’ wel erg mooi. Vooral als het live gezongen wordt door Paskal en hij die pijn gewoon nog langer maakt. Dan voelt ik dat echt in mijn lijf. Prachtig!

 126. Ineke says:

  Dit is een haast onmogelijke vraag, alsof je vraagt een keuze te maken van wie je meer houdt, je oudste kind, je jongste kind of je man.

  Ik heb meerdere favorieten, tijdens concerten is het “onmogelijk rood” (wellicht zal dat in de nabije toekomst veranderen gezien het nieuwe album), “bijna waar ik zijn moet” heeft een speciale betekenis omdat het het eerste nummer was dat ik hoorde op mijn mp3 speler nadat ik een zware operatie had ondergaan en de tekst op dat moment erg toepasselijk was waardoor ik een aantal traantjes geplenkt heb. “Een manier om thuis te komen” is gewoon waanzinnig mooi qua tekst. En zo heb ik met alle nummers wel iets, in iedere tekst herken ik wel iets van mezelf, dat is ook het mooie van de teksten van Peter; iedereen kan ze interpreteren naar zijn eigen situatie. Ik kan niet kiezen!!!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *