Even voorstellen

foto Stefan Schipper

  Ernst Jan Rozendaal (1961) is journalist bij de Provinciale Zeeuwse Courant. Ik ben in 1992 in dienst gekomen bij de PZC (Provinciale Zeeuwse Courant). Ik kwam uit Amsterdam, waar ik Nederlandse taal en letterkunde studeerde aan de Vrije Universiteit. Na als freelancer wat verhalen te hebben geschreven voor De Groene Amsterdammer en HP/DeTijd volgde ik mijn vrouw - Zeeuwse van geboorte - naar Middelburg. Ik begon als regioverslaggever op de redactie Walcheren en werd al gauw algemeen verslaggever met de portefeuilles onderwijs en cultuur. In 1995 werd ik kunstverslaggever. Tien jaar later maakte ik een overstap naar Den Haag, waar ik parlementair verslaggever werd voor de PZC. In 2008 werd ik chef multimedia. In 1994 maakte ik mijn eerste interview met Bløf. Van dichtbij zag ik de band groter en groter worden. In 1999 publiceerde ik Rijden door de nacht - Onderweg met Bløf, een boek waarvoor Lex de Meester schitterende foto's maakte en dat mooi werd vormgegeven door Styn Haanstra. Hoewel we elkaar soms geruime tijd uit het oog zijn verloren, lijkt het of Bløf en ik - in mijn teksten in ieder geval - altijd weer bij elkaar komen. Meer dan een jaar heb ik gewerkt aan de biografie Hier 20 jaar Bløf. Het boek wordt zaterdag 21 april 2012 gepresenteerd in Amsterdam.

11 Responses to Even voorstellen

 1. Georgette says:

  Ik ben weer verliefd geworden…….op “mijn” Blof. Geweldig, ben net, binnen enkele dagen, 20 jaar op reis geweest. Een open en eerlijk verslag van een hechte groep mensen die zeer mooie muziek maken, en bovenal veel meemaken. Geuren en gebeurtenissen van al die jaren kwamen in flarden aanwaaien. Heerlijk. Ik moet nu even afkicken, ik heb het boek uit. Nieuwe verhalen zijn al weer in de maak, wordt vervolgd! Graag!

 2. Wout Resink says:

  Door de boeking van 6 kaarten voor BLØF voor het ZIGGO had ik van mn dochter het boek gelezen, heb het nu zelf besteld.
  De teksten ban BLØF die voor ons al veelzeggend waren door het verlies van een dochter (tevens BLØF) van werden voor ons nog duidelijker.
  Wat een goed boek !!! Dank daarvoor
  Mvgr Wout

 3. Eva de Voogd says:

  Het is echt waar HET Boek: “Hier 20 jaar Blof”, is vanaf heden mijn eigen bijbel. Heerlijk om te kunnen lezen hoe Peter aan de teksten gekomen is. Ik heb al eens eerder aangegeven via de mail dat de teksten op mijn lijf zijn geschreven. “Hoe kunnen ze zoiets moois maken van mijn gevoelens”, dacht ik bij ieder nieuw album. Wat ik nog mooier vind is dat Ernst Jan alles zo heeft verwoord alsof je heel dicht bij de jongens (mijn Zeeuwse boys) ben. Tijdens het lezen heb ik gehuild, gelachen en een gelukzalig gevoel gehad, wat wil je nog meer. Ik vind het heel fijn om te lezen over mijn eigen mooie Zeeland en van die herkenbare punten. Cafe Seventy Seven was ook mijn kroeg. Ik fietste elke dag de route die voor Chris zo fataal was. Onder de brug door komen en dan Middelburg al zien. Heel mooi omschreven. Mijn dank is super groot met dit moois in mijn bezit, HET Boek krijgt een heel speciaal plekje. Een lieve zeeuwse knuffel van het Zeeuwse meisje uit Veghel.
  Eva de Voogd.

 4. Lachen die foto. Ja sorry hoor Ernst Jan, die foto is wel heel erg Peter R. de Vries. Even Lex vragen voor een nieuwe. Of nee, laat maar mooi staan!
  Je oude boek staat gewoon nog bij mij in de kast hoor. En na deze ga je bio van Meindert Talma doen zeker? Beetje op en neer naar Groningen rijden, mooi man.
  Succes jonge! En doe ze groeten daar in Vli.. oh nee, Goes nu hè. Ach ach ach. Hoop je ooit nog eens te zien!
  Roelf Reinders

 5. patricia.de.wildt says:

  Jaren geleden zat ik op de hotelschool te Tilburg en mijn vriendin/klasgenootje Karin was verliefd, weken later was het “raak”en mocht ik kennismaken met Chris, Chris was zo leuk met zijn rode peugotje 205, zijn ontzettend droge humor en zijn flippercarriere. We gingen nog weleens stappen, hij bracht ons dan weg/ging mee maar was ons gekletst na een uurtje beu en ging altijd overal staan flipperen. Hij werkte bij den Dek in Kapelle en was “invaldrummer”bij diverse bandjes, wij gingen regelmatig mee kijken. Brachten ooit zijn vergeten drumstokjes na vanuit Kapelle naar Rotterdam. Het ging uit met Karin, mijn contact met Karin verwaterde ook maar jaren later toen ik bij het Arsenaal in Vlissingen werkte kwam ik plots Chris weer tegen met Blof. In het Arsenaal, in de kroeg, bij het straatfestival. Hartstikke leuk, ze verkochte hun eerste cd en verschenen in de krant en af en toe zelfs in de roddelbladen. Ik heb veel stukken uitgeknipt, ook later in maart 2001. 2 jaar geleden gingen wij verhuizen en heb ik avonden zitten lezen, ik heb de doos nog ergens staan en wil hem graag voor je opzoeken en ergens afgeven. Laat maar even weten of ik je er een plezier meedoen of kan je in het tijdperk van het internet alles gewoon terughalen en doe je niets met deze gele krantenknipsels. Dan hou ik mijn doosje zelf voor mijn kinderen.
  mvrgr Patricia de Wildt

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *