Oog in oog

Tot op de dag van vandaag gebruikt geluidstechnicus Marty Brugmans van Bløf het nummer 'Everybody here wants you' van Jeff Buckley om de PA te testen. De muzikanten van Bløf waren ook helemaal weg van de sound van dat nummer. Bas Kennis gebruikte het als inspiratiebron voor 'Oog in oog'. "Niet alleen muzikaal, ook tekstueel heeft het wel iets Buckley-esks", vindt Peter Slager. 'Oog in oog' lijkt in eerste instantie te gaan over de aantrekkingskracht tussen twee geliefden. Of misschien zelfs tussen een man en een vrouw op een eerste date. Gaan we met elkaar mee of niet? Volgens Slager kun je deze tekst ook zien vanuit het perspectief van de popgroep. Dan gaat het over de relatie tussen een band en het publiek op het podium. "We staan oog in oog met het publiek. Wil je je mee laten slepen of niet? Met dat soort thema's hield Jeff Buckley zich ook wel bezig." Kennis herinnert zich hoe oude synthesizers uit de kelder van de ICP Studio in Brussel naar de opnameruimte werden gesleept om mooie sounds te kunnen maken. "Het is een soulachtig nummer met een behoorlijk stevig refrein." Het was een favoriet van Chris Götte. Het live-album dat is uitgebracht van diens laatste rockconcert heet ook Oog in oog. Slager: "Chris was een echte live-drummer. Hij vond het het leukst om te spelen voor publiek. Hij genoot van die spanning, de elektriciteit, het bewonderd worden, de spanning tussen mannen en vrouwen. Het was hem op het lijf geschreven. Er zit een erotische ondertoon in het nummer. Ik weet zeker dat hij dat een leuk aspect vond. In onze liedjes zit niet zoveel seks. Hier zit het overduidelijk wel in." 'Oog in oog' heeft ook een beat die Götte goed lag. "Heel beslist, spot on, niet achter in de tel. Chris was wat je noemt een rechte drummer."
This entry was posted in De liedjes, Watermakers and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

3 Responses to Oog in oog

  1. Ronald de Klerk says:

    Ik blijf dit een geweldig nummer vinden en het is natuurlijk ook een eerbetoon aan Chris om de exclusieve ”live CD van Ahoy” naar dit nummer te vernoemen!

  2. Heb het altijd al een bijzonder nummer gevonden en zeker live, maar ik had het niet echt met “Everybody wants you” van Buckley gelinkt. Toc maar weer eens die cd draaien en kijken of ik de link nu wel kan leggen 😉

  3. De live uitvoering (Ahoy) is toch zo wereld, top nummer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *