Iets van suiker

Peter Slager vat zijn oordeel in één zin samen: "Hier hebben we het meeste tijd in gestoken en het is het minst geslaagde liedje van Watermakers." Ook Bas Kennis heeft er weinig mee. "Het was een experiment, maar we begaven ons op een pad dat doodliep." Zoals sommige liedjes lijken te stammen uit een tijdperk dat voorbij is - lees de bijdrage over 'Goud en zilver' - kunnen andere liedjes te vroeg komen. In 'Iets van suiker' experimenteerde Bløf met extra techniek om het nummer aan te kleden. Dat zou ze later veel beter af gaan, ook live. "We gingen aan de slag met zaken die toen nog en soort van hip waren, zoals loops", verklaart Slager. "Daar hebben we ons te veel in vastgebeten. Daardoor werd het allemaal wat te geforceerd." "De tekst bestond al", zegt Kennis, die verantwoordelijk is voor de muziek. "Uiteindelijk paste dat Paskal niet. Het huppelde een beetje, het paste niet bij zijn stem. Er zit nog wel een leuk Wurlitzerpartijtje in." 'Iets van suiker' is een liedje over het schrijven van een liedje. Daar zat ik dan / geen idee en ook geen plan / midden in mijn huis / midden in mijn nacht / op de grond met mijn gitaar / ik zat op wacht / voor het lied dat jij nu hoort. Slager: "Schrijven over muziek en een band die iets maakt, dat is toch een beetje te navelstaarderig. Deze had niet op de plaat gemoeten. Het was een leuk b-kantje geweest, denk ik achteraf."  
This entry was posted in De liedjes, Watermakers and tagged , , , . Bookmark the permalink.

5 Responses to Iets van suiker

 1. Ernst Jan Rozendaal says:

  Grappig. De reacties op Facebook zijn omgekeerd. Daar melden zich juist mensen die het wel een leuk nummer vinden. Smaken verschillen.

 2. Niemandalletjes moet een band hebben en daar is dit er ééntje van. Ik skip ‘m nooit als ik “Watermakers” luister maar echt veel heb ik er ook niet mee

 3. Irene says:

  Ik vind het zo grappig dat de tekst van dit liedje dus ook echt klopt: er is nog steeds iets mis en ik weet niet wat het is, maar dat zal wel iets van suiker zijn.

  Kan me trouwens nog herinneren dat dit liedje op repeat stond (om bij te schaven) tijdens een webcamsessie bij de opnames van Watermakers. Ze kwamen er duidelijk niet uit 😉

 4. Ineke says:

  Met dit nummer heb ik helemaal niks, het lijkt ook helemaal geen tekst van Peter. Meer een soort van Sinterklaas gedicht, sorry (bloos)

 5. Ronald de Klerk says:

  Ik deel de mening van de band leden, maar om het af te schuiven als B-kantje 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *